joi, 8 iulie 2010

Viata pe 2 roti – de la prima bicicleta pana azi

Prima mea bibcicleta era mica. Era asa de mica incat nu trrebuia sa umfli rotile, ci pur si simplu stateau tari din cauza cauciucului. Ajuta si faptul ca era ruseasca si avea o tona de cauciuc. Era albastra si avea cauciucuri aproape portocalii. Avea si un fel de amortizor pentru roata din spate facut ditr-o bucata de cauciuc. Asta stiu clar pentru ca la un moment dat s-a rupt si mi-a facut tata altul.
Pe bicicloanta asta am invatat sa merg si am iubit-o pana cand am crescut prea mare pentru ea.
Dupaia am avut un hibrid de Pegas. Era tot albastra. Avea ghidon de Harley si sa lunga pe care ocazional plimbam fete. Cadrul era cu balama si incapea in debara si in lift!
Avea o tona si trebuia sa-mi iau o gramada de avant pentru orice panta. Am vandut-o pe 300 de mii dupa ce am primit cea de-a treia bicicleta.
Era o semicursiera ruseasca verde cu 4 viteze! Cateodata puteam sa le si schimb si cateodata sarea lantul. A fost prima bicicleta cu care am depasit tramvaiul! A fost prima bicicleta cu care am ajuns in ghencea din titan! intr-o seara am intrat cu ea intr-un sant facut in trotuar cand veneam din parc si am stricat roata din spate. Eram mic si nu am stiut sa dau in judecata primaria.
Nu stiu de ce dupaia nu am mai avut bicicleta mult timp. Nici mama nu voia sa auda de ea ca "nu avem unde sa o tinem". Pe aia ruseasca o tineam la uscatorie dar nu am mai putut acolo.
Abia in anu 1 de master mia-m luat a 4-a bicicleta. Era un DHS Silver de aluminiu cu negru si albastru. Am iubit-o si i-am stricat furca in prima saptamana dar nu stiam prea bine cum trebuie sa amortizeze o furca asa ca nu mi-am dat seama. Mi-au furat-o de pe scara de unde o tineam legata in fata apartamentului dupa trei luni impreuna cu cea a prietenei mele. O vopsisem deja violet inainte sa fie furata. Era prima bicicleta cu care am fost in padure.
In anul doi de master mi-am luat un DHS Impulse negru cu alb (nu alb cu negru!) A fost foarte buna dar mi-au furat-o tot dupa 3 luni din parcare de la Autogara Basarab. A fost prima bicicleta cu care am trecut de 50 km/h si am suferit foarte tare.
Asta iarna mi-am luat o Kona Fire Mountain Deluxe pe care o iubesc si nu o mai las aproape nicaieri, nici macar daca e legata. E cu rosu si sidefiu (cred). E prima bicicleta cu care am mers in excursie. I-am schimbat furca cu una mai buna si schimbatorul si pedalierul si acum merge super bine.Cred ca va fi prima bicicleta cu care trec de 60km/h, deja am ajuns la 59 cu ea in Bucuresti.
Merg in fiecare zi cu ea la servici si cateodata mai merg in padure sau in tara, in locuri frumoase.
Mersul pe bicicleta nu se compara cu nimic pentru ca simti ca mergi. Te bate vantul si poti mirosi florile si cand mergi cu 50 deja e o aventura, nu ca in masina. poti sa mergi pe poteci de padure si nu face zgomot si nici praf asa ca te poti bucura de natura fara sa distrugi corola de minuni a lumii.

Tu ai bicicleta? Daca nu, cand iti iei? Vrei sa te ajut?

Un comentariu:

  1. Bai, mi-a placut istoria bicicletelor tale! Pe bune! Chiar, cum de reusesti sa mergi cu bicla la serviciu, cat de departe e biroul de casa? As incerca si eu...dar mi-e frica de caini...Penibil, dar da.
    Asta e prima data cand intru pe blogul tau si mi-a atras atentia desenul cu tipul care striga. Cum ar spune Iri: "Misto!"

    RăspundețiȘtergere