miercuri, 10 octombrie 2007

mi se putea intampla oricui

fiecare om in viata are fobii si temeri.unii mai multe ca altii.si eu am colectia mea de fobii ori inascute ori arse in creier cu multa grija de adulti atunci cand eram copil.am incercat mult timp sa le inving si uite ca am reusit cu majoritatea.am iesit din intunericul fobiei si am privit cu ochi umezi spre soare, adulmecand adierea vantului cu miros de anotimpuri.ultima fobie a fost aia de cancer.nu va repeziti sa aratati cu ambele degete caci e una fondata.o gramada de oameni mor de cancer.defapt e una din cauzele majore de deces si in curand o sa depaseasca imbatranirea.
cum traiam eu viata fara griji acum destui ani, un copil zburdalnic ce fura corcoduse si alte fructe necoapte si prafuite din copacii din cartier am observat ca pe fund am o mica alunita ce creste nu pe piele, ci, mai tematoare sta sub piele, observandu-se doar prin atingere si transpareta pielii.
anii au trecut, curul mi s-a populat de par asa cum se intampla la toti marii barbati ai patriei (Eminescu, de exemplu era legendar de paros, cu toate ca nu pentru asta este cunoscut astazi) si alunita aceea s-a marit foarte foarte putin in volum.
fiind eu saptamana trecuta la doctora de familie ca sa-mi fac analizele pentru evidenta populatiei (nu am mai fost la ea de vreo 8 ani si mi-a dat sa fac analize doar ca sa sarbatorim reintoarcerea pacientului ratacitor, cu toate ca trebuia sa astept pana la anul) m-am simtit nevoit sa povestesc si despree fundul meu, ca doar e un fund interesant, chiar foarte interesant, dupa cum urmeaza sa aflam.
femeia, saritoare, mi-a dat trimitere la dermato-venerice ca sa investigam excrescenta nedumeritoare de pe moneymakerul meu.
ca un copil cuminte ce sunt m-am dus la dermatolog, cu fluturi in stomac, sperand for the best.
normal ca dermatologul era dermatoloaga si avea si o asistenta.m-au pus sa-mi scot curul si eu am ascultat sfoios, nestiind la ce sa ma astept.dupa niste holbari si niste palpari, ca sa nu zic down right pipaituri, imi spune ca nu e ceva periculos si sa nu-mi fac griji ca se poate opera.se poate, dar trebuie?am intrebat eu cu toata reverenta ce mi-a fost transmisa de un semestru de oncobiologie (reverenta pentru tumori nu doctori, caci in doctori nu am incredere).
vezi-doame am pus-o pe ganduri cu cugetarea mea la adresa necesitatii unei extirpari.asa ca imi da o trimitere la spitalul scarlat longhin pe care scrie: nev albastru? fesier drept.deci nu stia nici ea la ce s-a uitat, probabil fiind furata de fundul meu ferm.
ajung acasa, imi propun sa merg luni dimineata.luni dimineata nu ma trezesc.imi propun sa merg marti dimineata.marti la 7 cautam pe net unde e spitalul acela misterios.aflu ca pe la statia de metrou tineretului.perfect!iubesc metroul!
ajung in zona, normal ca traversez strada degeaba si dupaia nu ma mai ducpe la trecere ci aleg sa fac ca la bucuresti, adica printre masini.zaresc spitalul!
este o cladire veche si...veche.intru normal din greseala prin spate si vad ca acea cladire veche sufera amarnic de trecera timpului combinta cu neglijenta cronica.dupa ce ma invart ca un soarece printr-un labirint de scari ajung la intrarea cladirii.labirint caci spitalul e facut in coasta unui mic deal.stau cuminte la coada.imi vine randul
intru la doctor.normal ca e doctora dar deja eram obisnuit sa scot curul asa ca nu-mi fac griji
dar ce imi vad ochii!!!intorcand capul in stanga observ ca intreaga latura a salonului era ocupata de 8 fete tinere care stateau pe scaune probabil rezidente venite sa observe.deja ma gandeam la toate inimile ce se vor frange la plecarea mea.spun despre ce e vorba.scot buca se uita doctora, le invita si pe domnisoare si se face un mic balci la curul meu cu toate pipaind, palpand, tragand si observand.nu li se pare a fi ceva periculos, dar pentru ca am fost asa simpatic imi ofera un bonus.
sa aducem un dermatoscop(nr. dispozitiv optic mic ce lumineaza pentru a se observa sub piele prin transparenta cu ajutorul unei lupe).
scot iar obrazul, sunt uns cu gel pentru o analiza mai buna si incepe iar spectacolul. de data asta ma gandeam sa cer cate un leu de la fiecare sa am si eu de o bere.
se holbeaza(la propriu) toate la curul meu, alte pipaieli si ciupituri ale zonei.una din ele ma tine si de mana (probabil se atasase deja saracuta).
sunt informat ca nu e nici macar nev, e o tumoreta benigna, maiputin periculoasa decat o alunita.mi se recomanda sa nu o scot decat daca mi-ar cauza disconfort.mai vorbesc putin cu ele, stabilesc o programare pentru scoaterea unei alunite vineri(macar sa fac si io ceva daca tot am fost acoloshe) ne uram toate cele bune si plec evitand sa privesc lacrimile de pe ochii fetelor.
acum radem noi radem si eu sunt destul de badaran ca sa nu ma afecteze dar daca eram un pudic, sau daca eram o femeie si ma asteptau 8 rezidenti?nu iesea deloc amuzant.
cred ca o sa ma programez pentru un control testicular sa vad ce iese ;)