miercuri, 10 octombrie 2007

mi se putea intampla oricui

fiecare om in viata are fobii si temeri.unii mai multe ca altii.si eu am colectia mea de fobii ori inascute ori arse in creier cu multa grija de adulti atunci cand eram copil.am incercat mult timp sa le inving si uite ca am reusit cu majoritatea.am iesit din intunericul fobiei si am privit cu ochi umezi spre soare, adulmecand adierea vantului cu miros de anotimpuri.ultima fobie a fost aia de cancer.nu va repeziti sa aratati cu ambele degete caci e una fondata.o gramada de oameni mor de cancer.defapt e una din cauzele majore de deces si in curand o sa depaseasca imbatranirea.
cum traiam eu viata fara griji acum destui ani, un copil zburdalnic ce fura corcoduse si alte fructe necoapte si prafuite din copacii din cartier am observat ca pe fund am o mica alunita ce creste nu pe piele, ci, mai tematoare sta sub piele, observandu-se doar prin atingere si transpareta pielii.
anii au trecut, curul mi s-a populat de par asa cum se intampla la toti marii barbati ai patriei (Eminescu, de exemplu era legendar de paros, cu toate ca nu pentru asta este cunoscut astazi) si alunita aceea s-a marit foarte foarte putin in volum.
fiind eu saptamana trecuta la doctora de familie ca sa-mi fac analizele pentru evidenta populatiei (nu am mai fost la ea de vreo 8 ani si mi-a dat sa fac analize doar ca sa sarbatorim reintoarcerea pacientului ratacitor, cu toate ca trebuia sa astept pana la anul) m-am simtit nevoit sa povestesc si despree fundul meu, ca doar e un fund interesant, chiar foarte interesant, dupa cum urmeaza sa aflam.
femeia, saritoare, mi-a dat trimitere la dermato-venerice ca sa investigam excrescenta nedumeritoare de pe moneymakerul meu.
ca un copil cuminte ce sunt m-am dus la dermatolog, cu fluturi in stomac, sperand for the best.
normal ca dermatologul era dermatoloaga si avea si o asistenta.m-au pus sa-mi scot curul si eu am ascultat sfoios, nestiind la ce sa ma astept.dupa niste holbari si niste palpari, ca sa nu zic down right pipaituri, imi spune ca nu e ceva periculos si sa nu-mi fac griji ca se poate opera.se poate, dar trebuie?am intrebat eu cu toata reverenta ce mi-a fost transmisa de un semestru de oncobiologie (reverenta pentru tumori nu doctori, caci in doctori nu am incredere).
vezi-doame am pus-o pe ganduri cu cugetarea mea la adresa necesitatii unei extirpari.asa ca imi da o trimitere la spitalul scarlat longhin pe care scrie: nev albastru? fesier drept.deci nu stia nici ea la ce s-a uitat, probabil fiind furata de fundul meu ferm.
ajung acasa, imi propun sa merg luni dimineata.luni dimineata nu ma trezesc.imi propun sa merg marti dimineata.marti la 7 cautam pe net unde e spitalul acela misterios.aflu ca pe la statia de metrou tineretului.perfect!iubesc metroul!
ajung in zona, normal ca traversez strada degeaba si dupaia nu ma mai ducpe la trecere ci aleg sa fac ca la bucuresti, adica printre masini.zaresc spitalul!
este o cladire veche si...veche.intru normal din greseala prin spate si vad ca acea cladire veche sufera amarnic de trecera timpului combinta cu neglijenta cronica.dupa ce ma invart ca un soarece printr-un labirint de scari ajung la intrarea cladirii.labirint caci spitalul e facut in coasta unui mic deal.stau cuminte la coada.imi vine randul
intru la doctor.normal ca e doctora dar deja eram obisnuit sa scot curul asa ca nu-mi fac griji
dar ce imi vad ochii!!!intorcand capul in stanga observ ca intreaga latura a salonului era ocupata de 8 fete tinere care stateau pe scaune probabil rezidente venite sa observe.deja ma gandeam la toate inimile ce se vor frange la plecarea mea.spun despre ce e vorba.scot buca se uita doctora, le invita si pe domnisoare si se face un mic balci la curul meu cu toate pipaind, palpand, tragand si observand.nu li se pare a fi ceva periculos, dar pentru ca am fost asa simpatic imi ofera un bonus.
sa aducem un dermatoscop(nr. dispozitiv optic mic ce lumineaza pentru a se observa sub piele prin transparenta cu ajutorul unei lupe).
scot iar obrazul, sunt uns cu gel pentru o analiza mai buna si incepe iar spectacolul. de data asta ma gandeam sa cer cate un leu de la fiecare sa am si eu de o bere.
se holbeaza(la propriu) toate la curul meu, alte pipaieli si ciupituri ale zonei.una din ele ma tine si de mana (probabil se atasase deja saracuta).
sunt informat ca nu e nici macar nev, e o tumoreta benigna, maiputin periculoasa decat o alunita.mi se recomanda sa nu o scot decat daca mi-ar cauza disconfort.mai vorbesc putin cu ele, stabilesc o programare pentru scoaterea unei alunite vineri(macar sa fac si io ceva daca tot am fost acoloshe) ne uram toate cele bune si plec evitand sa privesc lacrimile de pe ochii fetelor.
acum radem noi radem si eu sunt destul de badaran ca sa nu ma afecteze dar daca eram un pudic, sau daca eram o femeie si ma asteptau 8 rezidenti?nu iesea deloc amuzant.
cred ca o sa ma programez pentru un control testicular sa vad ce iese ;)

5 comentarii:

  1. mnaaah, sigur odiseea coitzelor va fi populata de tipi pipaitori. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. nu-ti cerem drepturi de autor pt titlu.. am vb cu frati-miu si e ok :))
    andrei, avem de-a face aici cu o scriitura geniala:)) si eu care credeam ca rasul starnit de sosetele din poza va fiu suficient.. it's never enough :)) am ras la fiecare formulare si patanie :))) brava!

    RăspundețiȘtergere
  3. ti se poate intampla oricui - copyright Mihai Andrei
    hahhaha ma bucur ca ati ras.that's what IM here 4

    RăspundețiȘtergere
  4. :D am auzit mai multe patanii din astea in ultima vreme, o fi this time of the year? un prieten de familie, barbat la vreo 55 ani, burtos, capos si carapanos, s'a dus dupa indelungi ezitari la o colonoscopie mai mult decât imperativa... Colonoscopia copii este "o investigatie ce permite medicului sa observe interiorul intestinului gros (rectul si colonul) cu ajutorul unui instrument flexibil prevazut cu o mica camera numit colonoscop. Colonoscopul este un instrument subtire, flexibil, cu o lungime cuprinsa intre 121,9 cm si 182,9 cm. O camera mica este atasata de colonoscop aceasta putand face fotografii si inregistrari video in interiorul intestinului gros. Pacientul se va dezbraca de haine si va primi un halat de hartie care-l va acoperi pe toata perioada examinarii.
    Pacientul se va aseza in decubit lateral cu genunchii stransi la piept. Dupa ce pacientul va sta in pozitia respectiva doctorul va face un tuseu rectal pentru a verifica daca anusul este permeabil. Apoi va fi introdus usor colonoscopul si se va inainta usor prin intestinul gros. In unele cazuri, doctorul poate verifica pozitia colonoscopului cu ajutorul fluoroscopiei.
    Pacientul poate avea un impuls de a impinge afara colonoscopul si poate, de asemenea, simti crampe abdominale. Trebuie ca pacientul sa incerce sa respire adanc pe gura pentru a relaxa musculatura abdominala si pentru a diminua astfel disconfortul.
    Se poate ca pacientul sa simta sau sa auda cum pe langa colonoscop iese aer. Nu este nici un motiv ca acesta sa se simta rusinat. Aceasta trecere a aerului este una normala. Se poate ca medicul sa doreasca ca pacientul sa schimbe pozitia in timpul investigatiei.
    Medicul va incerca sa examineze intreg intestinul gros, motiv pentru care se va introduce usor colonoscopul pentru o cat mai buna vizualizare a tubului digestiv.
    Doctorul poate introduce un forceps sau o periuta prin colonoscop pentru a colecta mostre de tesuturi (biopsie) sau pentru a extrage unele tumori de la acest nivel. Prelevarea biopsiei este complet nedureroasa.
    Dupa ce examinarea s-a incheiat colonoscopul va fi extras usor, iar regiunea anala va fi curatata. Daca pacientul are dureri datorita gazelor este mai bine ca acestea sa fie eliminate.
    Aceasta examinare dureaza aproximativ 30 - 45 de minute dar se poate prelungi in functie de ceea ce se gaseste in timpul investigatiei." Asa ca if u are a true MAN, do THIS in fata unui grup mixt de rezidenti, toti asezati cumintei in spatele curului tau coloscopat :D Prietenul de familie hasn't recovered emotionally yet.

    RăspundețiȘtergere